divendres, 8 de maig del 2015

Un passeig per... La Fira Modernista de Terrassa // Un paseo por... La Feria Modernista de Terrassa


Aquest cap de setmana es celebra a Terrassa la Fira Modernista i ja en van 13 edicions! Si no sabeu què fer aquest cap de setmana us recomano que vingueu a fer-hi una passejada (Podeu veure el programa d'activitats d'aquest any aquí). Aquestes són algunes de les fotos que vaig fer l'any passat.

Este fin de semana se celebra en Terrassa la Feria Modernista y ya van 13 ediciones! Si no sabéis qué hacer este fin de semana os recomiendo que vengáis a dar un paseo (Puede ver el programa de todas las actividades de este año aquí). Estas son algunas de las fotos que hice el año pasado.
Terrassa era una ciutat molt pròspera econòmicament en l'època modernista, la ciutat estava plena fàbriques tèxtils. Així que el llegat que ha quedat és bàsicament industrial: vapors, fàbriques i les cases dels propietaris. 

Terrassa era una ciudad muy próspera económicamente en la época modernista, la ciudad estaba llena fábricas textiles. Así que el legado que ha quedado es básicamente industrial: vapores, fábricas y las casas de los propietarios.
Durant la fira es poden visitar de forma gratuita molts edificis modernistes que durant l'any estan tancats o bé s'ha de pagar entrada (la Casa Alegre, el museu de la ciència, les Esglèsies de Sant Pere, la Masia Freixa, l'Ajuntament, ...) i tots ells al centre de Terrassa.

Durante la feria se pueden visitar de forma gratuita muchos edificios modernistas que durante el año están cerrados o bien hay que pagar entrada (la Casa Alegre, el museo de la ciencia, las Iglesias de San Pedro, la Masía Freixa, el ayuntamiento, ...) y todos ellos en el centro de Terrassa.


Hi ha fira de productes artesanals i gastronòmics, espectacles ambulants, tallers i activitats per a nens,... Però el que més m'agrada: la gent que es vesteix de modernista i passeja pel centre com si estigués a principis del segle XX!  Uns vestits i uns barrets preciosos! Sinó jutgeu per vosaltres mateixos:

Hay feria de productos artesanales y gastronómicos, espectáculos ambulantes, talleres y actividades para niños, ... Pero lo que más me gusta: la gente que se viste de modernista y se pasea por el centro somo si estuviese a principios del siglo XX! Unos vestidos y unos sombreros preciosos! Sino juzgad por vosotros mismos:

El diumenge al migdia fan una passejada des del Museu Tèxtil fins a l'Ajuntament, on fan una foto de grup. Si us agrada fer fotos, porteu la càmera per caçar aquestes joies del modernisme.
El domingo al mediodía hacen un paseo desde el Museo Textil hasta el Ayuntamiento, donde hacen una foto de grupo. Si os gusta hacer fotos, llevad la cámara para cazar estas joyas del modernismo.
 






Inclús hi ha invents de l'època, com aquesta càmera amb cambra fosca inclosa:
Incluso hay inventos de la época, como esta cámara con camara oscura incluida:


Són molts els restaurants que fan menú modernista, els podeu consultar al final del programa. És difícil recomanar-ne uns pocs, però jo us diria: la Terrassa del Museu és el més modernista de tots: està situat al museu de la Ciència i la Tècnica i des de la seva terrassa podreu veure les voltes modernistes; el vegetarià family friendly Damunt un cel de fil o Les Escaletes 8 (prop del Teatre Principal).
Son muchos los restaurantes que hacen menú modernista, los podéis consultarse al final del programa. Es difícil recomendar unos pocos, pero yo os diría: la Terrassa del Museu es el más modernista de todos: está situado en el museo de la Ciencia y la Técnica y desde su terraza podréis ver las bóvedas modernistas; el vegetariano family friendly Damunt un cel de fil o Les Escaletes 8 (cerca del Teatro Principal).
Espero que us animeu a venir!
Espero que os animéis a venir!