diumenge, 14 de setembre del 2014

Resum de les vacances a Japó + propòsits per al nou curs

























El setembre ja és aquí, bé, ja fa uns dies (i fa molt temps que no passava per aquí, oups!) i comença el nou curs escolar. No sé perquè, però per mi el setembre és com començar un nou any, com fer nou paràgraf: els mesos de fred són mesos en què el cos em funciona a ple rendiment, però a la que arriba la calor... em costa més concentrar-me, les piles s'esgoten i el cos em demana fer una parada. Les vacances em serveixen per trencar amb la rutina, (si puc) conèixer coses i llocs nous, agafar energia i poder, així, fer revisió de l'any i plantejar-me els nous pròposits per al curs que comença. 

Hi ha gent que aquesta llista de propòsits la fa amb el començament del nou any, després de que sonin les campanades de Cap d'Any, però, jo, potser perquè continuo en l'entorn educacional, les festes de Nadal són per mi només un punt i seguint enmig del curs.

Així que avui us presento els propòsits que m'he fet per aquest nou curs que comença, il·lustrat amb algunes de les fotos del país que m'ha servit per desconnectar aquest estiu: Japó!  Totes les fotos han estat fetes amb el mòbil (sorry per la qualitat) i la majoria d'elles les he anat penjant al meu instagram (últimament dedico molt de temps a aquest lloc, m'encanta!  Si em voleu seguir, ho podeu fer a @rosercapdevila).  Si puc (ja no m'atreveixo a prometre res) faré un post sobre llocs (i botigues!) que no us podeu perdre si aneu a aquest país. Però tornem al que anàvem... els propòsits per al nou curs!
Com a bona persona de ciències (molt de ciències, ho reconec) he intentat fer-los el màxim de quantificables possibles.

- Comencem pel que ens porta aquí i avui: el blog! Està clar que això del blog m'està costant més del que jo creia i això no pot ser! Perquè tinc moltes ganes d'ensenyar-vos i explicar-vos coses. Així que m'he proposat ser més constant i fer un post a la setmana, com a molt un cada dues setmanes. Així com aprofitar el curs que vaig fer amb Meisi i fer un rentat de cara al blog.

- Reenprendre la meva activitat joiera. Com us vaig dir aquí i aquí fa molts anys que faig joies amb pasta polimèrica i aquest darrer mig any, degut al blog, l'he deixat una mica apartada i aquest temps que he estat apartada d'ella m'he adonat que és una de les activitats que més em relaxa, així que intentaré, de cara a Nadal tenir una nova col.lecció.

- Amb el boom dels blogs i de Pinterest em trobo que, com a addicta a les manualitats i el món craft que sóc, tot m'agrada i ho voldria provar i això fa que tingui una llista llarguíssima de coses i tècniques noves que voldria aprendre. He fet cursos de vàries coses que al final he acabat per no aprofitar (p.ex. encara tinc els apunts de Hello!Blogging per llegir amb deteniment!). Així que em proposo no diversificar-me tant i no intentar provar 30000 tècniques diferents i centrar-me en el que realment m'agrada (i hi puc dedicar el temps!). Per aquest curs, però, m'agradaria fer dos cursos: el taller de fotografia Superstar de la Jackie Rueda i un curs per aprendre a fer amigurumi (aquí o aquí o ... alguna suggerència?) iper poder-ne fer en les estones mortes o quan marxo por ahi i el maridu no em deixa endur tot el trastaram que impliquen certes activitats crafties. 


En un terreny no tant crafty o bloggil, intentarem:

- Reenprendre l'hàbit de cuinar plats nous. Quan ens en vam anar a viure junts, el Jordi i jo provàvem sovint plats nous i disfrutàvem cuinant plegats, perquè és un hobby que ens agrada a tots dos. Però, des d'un temps ençà, ho hem deixat una mica apartat (segurament perquè ara ja tenim una llista prou llarga de plats diferents per a fer quan tenim convidats).  Freqüència? Un plat nou cada un o dos mesos?

- Fer més esport. Qui no té aquest propòsit? :P Em passo tota la jornada laboral asseguda davant l'ordinador i el cos ho nota... Així que ens hem proposat (sí, aquest és un proòsit matrimonial!) anar a córrer mínim un cop per setmana  (no és gaire, ho sé, però he de ser realista...).

- Llegir més. Llegeixo molt electrònicament, però m'agradaria llegir més llibres! De moment: acabar el llibre de l'actor alemano-català, Daniel Brühl, "Ein Tag in Barcelona" (i així de pas resrovellar l'alemany) abans de Nadal.

- Per dur tot això a terme, que amb el poc temps que tinc lliure, és difícil, és molt important el darrer propòsit: concentració! No despistar-me per cada whatsapp que m'arriba, mirar el mòbil cada 5 minuts, pensar en altres coses diferents de les que estic fent,... Vaja, evitar el que s'anomena procrastinacion. Aquest propòsit va lligat molt amb  dormir més, que va directament lligat amb rendir més... 

Així que, me'n vaig a dormir pq sinó demà no em concentraré...

Per acabar us deixo amb una cançó de Litus, un cantautor de la meva ciutat, i que es diu Temps de canvis (potser l'haureu sentit a cantar per la Beth) i que crec que lliga molt amb el post d'avui.

Bona nit guapus! I fins d'aquí poc!

1 comentari:

  1. En primer lloc: Olé tu! amb les fotos del Japó! T'han queda uns collage boniquíssims! I quins colors!
    Després, això dels nous propòsits està molt bé (jo sóc una experta en procrastinar -bonito palabro donde los haya) personalment tinc una llisteta on hi vaig anotant tots els "propòsits", però a l'hora de la veritat... em topo de cara amb la "força de voluntat" que m'impedeix obstinadament a que surti a corre, mira tu!
    I referent a la cançó, aquesta versió encara no l'he escoltada, però la de la Beth va marcar el meu inici com a Txell Lagresa, ara aviat farà un any, i també vaig compartir-la al blog.
    Desitjo que mica en mica vagis acomplint tot el que et proposis, bonica!
    Que la força t'acompanyi!
    I a mi també, què carai! ;P
    Molts petonets Roser!
    I ens hem de veure aviat, eh!

    ResponElimina