dissabte, 7 de febrer del 2015

Recepta del millor pastís de formatge / Receta del mejor pastel de queso

Pensareu "El millor pastís de formatge?! Serà exagerada! No deu ser per tant! Deu ser com tants d'altres pastissos de formatge..."  Doncs creieu-me: és el millor pastís de formatge que he menjat (i fet) mai!: el punt just de cremositat, de dolç, de proporció entre els diferents formatges,... Vaja, que allà on va triomfa. Tinc amics que s'han comprat el llibre només per la recepta del pastís de formatge! De fet, és la única recepta del llibre que tinc escannejada perquè hi ha molta gent que me l'ha demanat. Així que, si voleu triomfar amb unes postres... apunteu, apunteu la recepta:

Pensaréis "El mejor pastel de queso?! Será exagerada! No será para tanto! Será como tantos otros pasteles de queso..." Pues creedme: es el mejor tarta de queso que he comido (y hecho) nunca!: tiene el punto justo de cremosidad, de dulzura, de proporción entre los diferentes quesos,... Vamos, que allí donde va triunfa. Tengo amigos que se han comprado el libro sólo por la receta del pastel de queso! De hecho, es la única receta del libro que tengo escaneada porque hay mucha gente que me la ha pedido. Así que, si quieres triunfar con un postre ... apuntaros, apuntaros la receta:
Para la masa: 150 g de Mascarpone, 150 g de queso para untar (tipo Philadelphia), 45 g de queso de cabra, 1 yogur, 90 g de azúcar, 48 g de harina, 2 huevos y 1 cucharadita de levadura. Para la base: 90 g de galletas María, 1 cucharada (no muy llena) de azúcar y 45 g de mantenquilla.

Primer caldrà que prepareu la base:
  • Escalfeu el forn a 180ºC (amb escalfor de dalt i de baix).
  • Tritureu les galetes i barregeu-les amb el sucre i la mantega fosa.
  • Col·loqueu la pasta resultant en un motlle desmuntable (jo faig servir motlles rodons) ajudant-vos d'una cullera per a que quedi plana.
  • Poseu-ho al forn uns 10 minuts (quan veieu que quedi una mica torrat).

Primero habrá que preparar la base:
  • Calentar el horno a 180ºC (con calor arriba y abajo).
  • Triturar las galletas y mezclarlas con el azúcar y la mantequilla derretida.
  • Colocad la pasta resultante en un molde desmontable (yo uso moldes redondos) ayudándoos de una cuchara para que quede plana.
  • Poner en el b unos 10 minutos (cuando veáis que quede un poco tostado).
Mentre teniu la base al forn, podeu preparar la massa del pastís:
  • En un bol gros barregeu, amb l'ajuda d'una batedora elèctrica, tots els ingredients menys la farina i el llevat. Heu d'aconseguir que us quedi una pasta homogènia.
  • Afegiu-hi la farina i el llevat i barregeu-ho tot fins que no quedin grumolls.
  • Ja podeu abocar la pasta en el bol amb la base de galeta.
  • Coueu-ho al forn durant uns 50 minuts. La recepta original diu 45, però jo sempre necessito una mica més. El millor, però, serà que punxeu el pastís amb un palet de pinxito i quan us surti net, sense pasta, vol dir que ja teniu el pastís a punt.
Mientras tenéis la base en el horno, podéis preparar la masa del pastel:
  • En un bol grande mezclar, con la ayuda de una batidora eléctrica, todos los ingredientes menos la harina y la levadura. Debéis conseguir que quede una pasta homogénea.
  • Añadir la harina y la levadura y mezclar todo hasta que no queden grumos.
  • Ya podéis verter la pasta en el bol que contiene la base de galleta.
  • Cocer en el horno durante unos 50 minutos. La receta original dice 45, pero yo siempre necesito un poco más. Lo mejor, sin embargo, será que pinchéis el pastel con un palito de pinchito y cuando os salga limpio, sin pasta, quiere decir que ya tenéis el pastel a punto.
Avisar-vos que mentre el pastís està al forn, s'infla (i s'esquerda) i algun cop he arribat pensat que em sortiria del motlle. No us espanteu!: un cop treieu el pastís del forn, es desinflarà i us quedarà aquesta forma típica: més alt dels cantons que del centre. 

Avisaros de que mientras el pastel está en el horno, se hincha (y agrieta) y alguna vez he llegado pensar que me saldría del molde. No os asustéis!: una vez saquéis el pastel del horno, se deshinchará y os quedará la forma típica: más alto de los lados que del centro.
La recepta que us he posat aquí és per a un motlle de 20 cm de diàmetre i en surt un pastís per a unes 6-8 persones. La recepta original, però, que podeu trobar en aquest llibre, és  per a un motlle de 25 cm de diàmetre i us en surt per a unes 10-12 persones. Només heu de multiplicar les quantitats que us he donat per 5/3 (les quantitats enteres són 2 iogurts i 3 ous).

La receta que os he puesto aquí es para un molde de 20 cm de diámetro y sale un pastel para unas 6-8 personas. La receta original, por eso, que podeis encontrar en este libro es para un molde de 25 cm de diámetro y os sale para unas 10-12 personas. Sólo tenéis que multiplicar las cantidades que os he dado por 5/3 (las cantidades enteras son 2 yogures y 3 huevos).

Ja m'explicareu, si us animeu a fer el pastís si tinc raó o no de que és el millor pastís de formatge. Ah! i amb aquest post queda inaugurada la secció de cuina!

Ya me contaréis, si os animáis a hacer el pastel, si tengo razón o no que es el mejor pastel de queso. Ah! y con este post queda inaugurada la sección de cocina!

Bona setmana guapus!

Buena semana guapos!

10 comentaris:

  1. Es un espectáculo de tarta. La probaré. Nunca le he puesto queso de cabra, me parece interesante :)
    Besote

    ResponElimina
    Respostes
    1. Raquel!
      Muchas gracias por tu comentario!
      El queso de cabra se nota muy sutilmente. Ya digo, esta tarta tiene la medida justa de todos los quesos :D Estoy segura que te convencerá! Ya me contarás.
      Un besote guapa!

      Elimina
  2. Ostres quina pinta mes bona, ho hauré d'intentar.

    Una abraçada

    ResponElimina
  3. L'hauré de probar perquè aquest no és el que vaig tastar, oi que no?
    No em sona gens això del formatge de cabra!! Però si és aquest, aleshores perdona'm el despiste sisplis que tinc el cap a can pistraus! Un petonarru bonica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Txell, si, si, aquest és el que vas tastar. El que passa és que el formatge de cabra es nota molt subtilment, ja dic, per mi té la mesura justa de tots els formatges, no n'hi ha cap que predomini per sobre els altres.
      Un petonarro preciosa!

      Elimina
  4. En dono fe, que és el millor pastís de formatge!!!Ja,ja,ja! Ja saps que des que vaig provar el teu l'he fet diverses vegades i tens raó que sempre és un èxit! I no t'ho perdis, que el Roc me l'ha demanat pel seu aniversari!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estel, em deixes parada amb això del Roc! Què bo! Per cert! Faràs una festa tan xula com la del any passat?

      Elimina
  5. Ja me l'he apuntada...perquè...ummmm...quina pintassa!!!!!
    I si té tant d'èxit l'hauré de provar de fer :-p

    Muaks!

    ResponElimina