dissabte, 30 d’abril del 2016

Trip it yourself: Namíbia - un viatge a Àfrica al teu ritme

Avui estic molt contenta perquè tinc col·laborador al blog: el meu maridu! Ell el Do It Yourself no l’aplica a les manualitats, sinó als viatges que fem.  Perquè ell experimenta el mateix que jo fent manualitats: paper en blanc i deixar-se portar creant allò que més t’agrada, al teu gust i sense límits. Bé sí, el pressupost i la meva tisora, que si fos per ell... Però bé, deixo que ell mateix us ho expliqui:

M
oltes vegades tenim la idea que a l’hora de viatjar a determinats llocs hem d’anar de bracet d’alguna agència de viatges, pels perills, per la falta de mitjans, perquè no podem fer-ho per nosaltres mateixos, i tot és clar, a un preu escandalós i acompanyat de desenes de turistes. Lluny de tot això, avui us expliquem el nostre viatge “Trip it yourself” a Namíbia, que vam fer a l’estiu del 2013. Un país africà on es pot gaudir d’espectaculars i remots paisatges, del contacte amb les tribus locals, d’una natura extrema i dels animals salvatges. Tot això conduint un turisme al teu aire i sense perills.

P
er què Namíbia?

La primera vegada que ens va cridar l’atenció aquest país va ser en veure unes fotos de “Dead Vlei” (“el llac de la mort”). Més val una imatge que mil paraules, jutgeu vosaltres mateixos:


I després d’encuriosir-nos una mica pel país, vam descobrir una bona pila més de motius:
  • És el segon país més deshabitat del món!
  • Tot i ser un país jove (1990), va fer una bona transició a la democràcia i ha estat absent de conflictes recents.
  • L’agost és un bon mes per visitar-lo, allí és hivern i època seca, per tant està pràcticament assegurat dies clars sense ni un núvol i no tenir problemes a les llargues carreteres de terra. 
  • El desert del Namib és un lloc inhòspit i espectacular, amb les seves dunes de sorra vermella.
  • Existeixen tribus locals, com els Himba, els Herero o els San que et transporten al neolític. 
  • Pots veure animals salvatges sense necessitat de contractar un safari: el parc nacional d’Etosha permet recorre’l amb el teu propi cotxe.
  • És un país amb moltes zones verges, amb paisatges i espais oberts, que fan de tot el viatge una experiència inoblidable i sentir-te aventurer (però sense perills). Les postes i sortides del sol són espectaculars, l’atmosfera és molt neta i la terra agafa tonalitats vermelloses. Molt recomanable pels amants de la fotografia.
  • Encara no hi van molts turistes.






La preparació.

Amb el Trip It Yourself comences a gaudir i a somiar amb el viatge des del moment que el comences a preparar. A nosaltres ens agrada primer documentar-nos molt bé del país, dissenyar una ruta ja des d’aquí, ben planificada, amb allotjaments reservats,  per tal d’aprofitar el temps al màxim. Us donem alguns consells per preparar aquest viatge: 
  • Reservar l’allotjament amb molta antelació. Tot i no ser un país de masses, els principals atractius (el desert del Namib i el parc d’Etosha) tenen poca oferta i pot costar trobar lloc o que els preus s’enfilin molt. Cal fer-ho fins i tot abans de comprar els bitllets d’avió, doncs marquen la ruta del viatge. Als altres llocs però, se’n pot trobar fàcilment i a uns preus assequibles. Pels més aventurers es poden llogar cotxes tot terreny amb tendes al sostre, però només es pot llogar amb companyies locals. 
  • Bitllets d’avió: és imprescindible comprar-los amb temps, el més econòmic acaba sent fent dues escales, a una capital europea o països àrabs, i a Johannesburg o Ciutat el Cap. 
  • Vacunes: a part de les habituals recomanables de tifus i hepatitis, cal també prendre les pastilles per a la malària si es visita el Nord. Tot i que nosaltres no vam veure ni un sol mosquit al ser l’època seca. Es pot anar amb pantalons i màniga curta (però a la nit cal abric). 
  • Lloguer de cotxe: un turisme és econòmic i pràctic fent servir una de les companyies mundials habituals (nosaltres el vam llogar a través del RACC, sempre és més fàcil en cas de reclamació o tenir algun problema). El principal perill a Namíbia són els accidents de trànsit, que són deguts principalment per confiar-se amb les llargues rectes, així que aquest factor depèn de tu mateix. És recomanable demanar una segona roda de recanvi, ja que alguns llocs són tan remots que pot no haver-hi ajuda en centenars de km. Si sortíssiu de les carreteres principals és imprescindible un 4x4. Tot i que a nosaltres no ens va caldre per a la nostra ruta.



La ruta.

Nosaltres vam fer 3.600km en 10 dies, dels quals només 1.000 eren asfaltats (!). Tot i així, les carreteres principals de terra són rectes i es poden agafar velocitats importants (el límit permès és de 100km/h). Però vigileu els canvis de rasant, els xaragalls, les corbes al final de recta i els animals.

Aquesta va ser la nostra ruta:

Si ho tornéssim a fer, afegiríem més dies, potser 15 en total i visitaríem també Bushmanland (poblats dels San) a l’est del país, Lüderitz i passaríem més temps al nord d’Opuwo i a Damaraland. 

El proper dia us explicarem tots aquests llocs amb més detall i us ensenyarem els llocs que vam visitar.
Així que estigueu atents! De moment, si voleu anar fent boca, podeu veure la galeria de fotos que té el meu maridu aquí. Bona setmana guap@s!!!

2 comentaris:

  1. M'agrada que hagis obert el blog a col.labiradors! M'encanten les fotos i aquesta explicació tan detallada i pràctica només podia venir de vatres! MartaSolsona

    ResponElimina
  2. Enhorabona per aquesta col.laboració de luxe! M'ha encantat la idea del "trip it yourself" i he quedat totalment impressionada amb les fotos. Una abraçada al dos!

    ResponElimina